Primele momente ale lui David Popovici după ce a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Paris: Discursul memorabil al acestuia. Prin performanța sa la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a dus o bucurie și o mândrie imensă pentru România. La nici 20 de ani, sportivul a devenit campion olimpic în proba de 200 de metri liber, având o evoluție absolut sublimă în bazin. „Am scris istorie’, a spus acesta după victoria uluitoare.
David Popovici este primul campion olimpic din istoria înotului masculin românesc. A scris istorie aseară la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a câștigat proba de 200 metri liber, chiar de Ziua Imnului Național. Nu doar în țară s-a vorbit despre performanța sportivului, fiindcă numele său a apărut și în marile publicații străine.
Și de această dată, discursul lui David Popovici a fost unul memorabil, cu profunzime. Cu medalia olimpică de aur la gât, tânărul a demonstrat din nou că este un model de urmat.
„E un vis împlinit. Mă bucur foarte tare. Sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate’, a declarat Popovici la finalul cursei pentru TVR Sport.
Victoria lui David Popovici a venit la doar două sutimi față de britanicul Matthew Richards.
„Mă bucur pentru că am luptat până la ultimul metru. Treaba încă nu s-a încheiat. Este o realizare imensă. În primul rând pentru mine, mă bucur că țara m-a urmărit, că sunt atât de mulți români împreună. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes’, a declarat Popovici la finalul cursei, pentru TVR Sport.
Alte declarații ale lui David au fost publicate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
„Am și avut lacrimi in ochi de emoții, la imn, la interviuri. De la 9 ani am visat la acest moment și m-am pregătit pentru el. Am făcut o cursă bună, dar grea, pe ultimii 50 m am simțit adversarii lângă mine. Vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut, dar și celor care nu au crezut în mine. Sunt bucuros, habar nu am ce va fi la 100 m liber!’, a povestit Popovici la zona mixtă, potrivit sursei citate.
„Amor Fati! România’, a scris el în primul său mesaj postat după ce a devenit campion olimpic. Amor fati este o expresie din latină care poate fi tradusă ca „Iubire de destin’.
David Popovici a dezvăluit ce gânduri l-au încercat pe ultimii metri ai cursei de aur de la Paris.
„A fost o cursă foarte strânsă, numai că a win is a win! Mă bucur că am atins primul peretele. Imediat de cum am văzut luminița aia lipită de blockstart mi-am dat seama că am fost primul care a atins. L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine și pe mine mic, care își dorea foarte tare să ajungă la jocurile olimpice. Îndrăznea să viseze și la o medalie, eventual de aur. Uite că l-am făcut foarte fericit.
Am făcut și, în general, fac tot posibilul să nu mă uit la ceilalți, să nu mă focusez deloc pe ei. Numai că nu ai cum să nu îi vezi cu coada ochiului, respiri în direcția aia, și vezi că neamțul e în față, americanul parcă e și mai în față. Pe englez nici nu l-am văzut, nu aveam cum, totul se întâmplă foarte rapid. Sunt 1001 de gânduri în 1:45 de minute, totul se întâmplă foarte repede.
Am realizat, cât de cât (n.r. pe ce loc este în apă), mi-am repetat în ultimii 75 de metri că nu am cum să mă dau bătut. E acum ori niciodată. Dacă nu împing acum absolut cât de tare pot și nu fac tot posibilul, nu îmi pasă dacă mor acolo, în piscină. Trebuie să mă străduiesc să ating primul. Și, chiar dacă la începutul cursei obiectul era să îmi fac cursa mea, să încerc să fiu complet singur și izolat, mi-am dat seama că nu ai cum. Tot se va da lupta la o sutime, la două sutimi. Așa e la Jocurile Olimpice, e un concurs mult mai dificil.
CITEȘTE ȘI: Cum a ajuns puștiul-amfibie la înot! O problemă medicală l-a împins pe David Popovici către bazin!
Am pornit în cursă încercând să mă gândesc cât mai puțin la medalii, la atenția de după, la laude, la premii. Dacă le îndepărtez cât mai mult din mintea mea, cu atât pot să înot cel mai bine. Ce e diferit de 100? E mai puțin timp să gândești totul acolo, se întâmplă de două ori mai rapid. E o cursă diferită, pur și simplu.
Nu (n.r. încă nu realizează câștigul). Când îmi făceam refacerea, a trebuit să mă ciupesc. Am plâns la primul interviu pe care l-am dat. Și băieții plâng câteodată, „e’ și ei oameni. Glumesc! Îmi dădeau lacrimile, am făcut tot posibilul să mă abțin. Nu știu de ce, am vrut să fiu strong. A fost foarte frumos, și acum îmi vine să plâng. Cred că trebuie să treacă o noapte, să realizez. Cel mai important obiectiv pentru mine este ziua de mâine(n.r. în această seară ), suta’, a declarat el după victoria de aseară, potrivit cancan.ro.